FREDAGSFRALLAN är en morgontidig radiotalkshow i Hitz-FM 97,8 Sommenbygd med Janne Holmbom som programledare. Med bl.a. spännande gäster, upptåg och bra musik skapar vi en bättre värld redan innan åttahugget. Vi fyller helt enkelt din morgon med bra pålägg. FREDAGSFRALLAN sänds fredagar kl 07-08 på Radio Hitz-FM 97,8 Sommenbygd med repris söndag kl 10 - 11. Når FM-sändaren inte dit där du är kan du lyssna direkt via nätet» Programmen finns också som Podcasts  
     
»DA CAPO i FREDAGSFRALLAN
  [2014-03-20] Det var 13 år sedan sist men den 12 april står de åter på scenen tillsammans. Veckans gäster i FREDAGSFRALLAN är showgruppen Da Capo. Eller rättare sagt 2/4-delar av gruppen är på plats i studion. Charlotta Dufmats och Ingela Svensson sliter sig från repetitionsarbetet och berättar för oss vad som är på gång. Vi hoppas på mycket skvaller om de övriga medlemmarnaJoakim Ragnar och Linda Nordlund. Säkert en hel del prat om starten och om vad som händer nu. Kanske blir det ren av stämsång rakt in i en radioapparat där du bor. Eller så blir det som vanligt snack om något helt annat.
   
 
»FUB i FREDAGSFRALLAN
  [2014-02-25] Den här veckan gästas FREDAGSFRALLAN av Kent Ossiansson, ordförande i FUB i Tranås som i år firar 50 år som lokalförening. FUB står för Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning. FUB är en intresseorganisation som dagligen arbetar för att barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning ska kunna leva ett gott liv. Det lär bli ett samtal om vad som hänt i Tranås under föreningens 50-åriga arbete. Men säkert prat om fördomar då och nu och om att se möjligheter. Eller så blir det som vanligt snack om något helt annat.
   
     
»Framtidens Poliser i FREDAGSFRALLAN
  [2014-02-18] Många söker – få kommer in. Intresset för att bli polis har kanske aldrig varit större. Gäster i FREDAGSFRALLAN den här veckan är Sandra Berg och Pontus Unger. De pluggar båda två på den Förberedande Polisutbildningen på Sommenbygdens Folkhögskola. Här ”drillas” studenterna i bl.a. konflikthantering, polisetik, sociologi, rättspsykologi, pistolskytte och sjukvårdslära för att vara så väl förberedda som möjligt inför intagningsproven till Polishögskolan. Det lär bli ett samtal om vad som driver en till att vilja bli polis. Många gånger kanske ett av samhällets svåraste yrken. Säkert kommer vi prata en hel del om rätt och fel och möjligheten att göra skillnad. Eller så blir det som vanligt snack om något helt annat.
   
     
»Landsbygdsvision i FREDAGSFRALLAN
  [2014-02-12] När lilla Tranås började arbete med att ta fram en stadsvision var det många som rynkade på näsan. Idag vet vi att det är ett viktigt grund för stadsutvecklingen. Nu börjar arbetet med att ta fram en Landsbygdsvision. Eller en vision för ”omlandet” som man valt att kalla det. I FREDAGSFRALLAN den här veckan träffar vi några av de som kommer göra skillnad. Möt Carin Wallin med flera som berättar med om vad som komma skall. Det blir säkert ett samtal om möjligheter, envishet och bondförnuft. Eller så blir det som vanligt snack om något helt annat.
   
     
»Riksspelman i FREDAGSFRALLAN
  [2014-01-29] Han tillhör en celeber skara veckans gäst i FREDAGSFRALLAN. Möt riksspelman Claes-Göran Olson. Sedan 2012 kan han efter att ha tagit emot Zornmärket i silver titulera sig just Riksspeleman. Det är få förunnat. Sedan 1933 är det blott 740 personer som lyckats med den bedriften. Det blir ett samtal om musik, folkmusik och inte minst det märkliga instrumentet nyckelharpa. Men kanske också prat om målbilder och envishet och vem vet kanske lite om Blåvik också. Eller så blir det som vanligt snack om något helt annat..
   
 
»Värdshusvärden i FREDAGSFRALLAN
  [2013-12-11] Den här veckan blir det nog lite Lucia-firande i FREDAGSFRALLAN och dessutom säsongsfinal. Programledaren har bytt ut dumstruten mot Staffanskonen och doftar gott av både papparkakor och glögg. Gäst i studion är Henrik Gustafson ny bankchef på Swedbank i Tranås och Boxholm. Det lär säkert bli prat om både ekonomi och ansvar. Men säker också om drömmar och samhällsengagemang. Och vi måste absolut en gång för alla ta reda på vad de egentligen har för sig i banken efter tre? Eller så blir det som vanligt snack om något helt annat.
   
 
»Bankdirren i FREDAGSFRALLAN
  [2013-12-11] Den här veckan blir det nog lite Lucia-firande i FREDAGSFRALLAN och dessutom säsongsfinal. Programledaren har bytt ut dumstruten mot Staffanskonen och doftar gott av både papparkakor och glögg. Gäst i studion är Henrik Gustafson ny bankchef på Swedbank i Tranås och Boxholm. Det lär säkert bli prat om både ekonomi och ansvar. Men säker också om drömmar och samhällsengagemang. Och vi måste absolut en gång för alla ta reda på vad de egentligen har för sig i banken efter tre? Eller så blir det som vanligt snack om något helt annat.
   
 
»Musikanter i FREDAGSFRALLAN
  [2013-12-04] De sprider glädje och musik runt om i Sommenbygd och nu på fredag den 6 december är de gäster i FREDAGSFRALLAN. Möt Harald Nilsson och Rolf Pihl två goa gubbar från Åsbo respektive Västra Harg som med klaviatur och dragspel underhåller sin publik. Det blir säkert snack om bästa låten, om varför man måste ha så många dragspel och om det heter Harald & Rolf eller Rolf & Harald. Men säkert också ett samtal om musikens helande kraft. Eller så blir det som vanligt snack om något helt annat.
   
 
» KanDeKanVi i FREDAGSFRALLAN
  [2013-11-26] Nu på fredag den 29/11 är det verkligen showtime i FREDAGSFRALLAN.Gäster är nämligen några av artisterna i KanDeKanVi – Mjölby kommuns show och teatergrupp inom daglig sysselsättning för personer med funktionsnedsättning. Vi kommer att prata med ThereseAnders och Sandra om den stundande Julshowen i Tranås. Det blir säkert snack om bästa jullåten om hur det är att stå på en scen och jättemycket prat om att man duger. Eller så blir det som vanligt snack om något helt annat.
   
 
» LRF-bossen i FREDAGSFRALLAN
  [[2013-11-21] Den här veckan tar de gröna näringarnas yttersta representant plats i FREDAGSFRALLAN. Gäst i studion är Helena Jonsson, LRF’s förbundsordförande. Det blir prat om landsbygdsutveckling och vi tar reda på var och när alla de nya gröna jobben kommer. Vi hinner säkert med lite vindkraft och allemansrätt också. Eller så blir det som vanligt snack om något helt annat. Helena Jonsson är i dagarna högaktuell som nytillträdd ledamot i Tranås Uniteds styrelse. Programmet sändes första gången den 9 september 2011..
   
 
» Allt om kor i FREDAGSFRALLAN
  [[2013-11-12] Den här veckan är det kor som gäller i FREDAGSFRALLAN. Gäst är koexpert Sanna Soleskog, lantbrukare på Övrabo gård utanför Tranås. Vi kommer nog tala om löpmagen, våmmen och ett gäng andra magar. Säkert blir det också prat om mjölkproduktion och om det är OK att ha koskräck. Och om de nya jobben kommer att finnas inom den gröna näringen. Eller så blir det som vanligt snack om något helt annat.
   
 
» Far, pappa och farsa i FREDAGSFRALLAN
  [2013-11-06] Nu på söndag den 10 november är det Fars dag. Det uppmärksammar vi i veckans FREDAGSFRALLAN. Vi pratar med söner och döttrar. Vi pratar med pappor. Det blir säkert samtal om faderskap, förebilder, om längtan och tillkortakommanden. Om frånvaro och om närvaro. Eller så blir det som vanligt snack om något helt annat.
   
 
» Högerregel i FREDAGSFRALLAN
  [2013-11-02] Nu städar vi upp bland trafikreglerna i FREDAGSFRALLAN. Möt trafikskoleläraren och egna företagaren Patrick Hallén, en gång i tiden dessutom en av landets främsta marathonlöpare. Det blir säkert ett samtal om att gå från elitidrott till entreprenörskap och rondellkörning. Vi försöker också ta reda på hur man på bästa sätt undviker älgar i trafiken och hur man ska älga på i spåret. Dessutom avslöjar vi hur man tränar upp nerver av stål. Eller så blir det som vanligt snack om något helt annat.
   
 
» Högspänning i FREDAGSFRALLAN
  [2013-10-25] Möt chauffören som höll på att dö men som nu istället släpper sin debutroman. FREDAGSFRALLAN gästas den här veckan av Magnus Waljanson, en man som vet att värdesätta livet. Ändå väljer han att skrämma oss läsare rejält i sin debutroman Elavbrott. Det blir ett samtal om skrivande och våndor men också en hel del om prat om tiden i Aston Reymers Rivaler. Om varför elbas är bland det vackraste man kan spela och varför Malexander är en så speciell plats. Eller så blir det som vanligt snack om något helt annat.
   
 
» FREDAGSFRALLAN springer Broloppet
  [2013-10-18] Den här veckan bjuder vi på en specialare iFREDAGSFRALLAN. Den 6 oktober gick starten för historiska Broloppet, en halvmarathon mellan Skänninge och Motala. På startlinjen med en mikrofon i handen varFREDAGSFRALLANs programledare Janne Holmbom. Häng med på den 21 km långa sträckan. En löpning på jungfrulig mark som bjöd på intervjuer, prat, oväntade möten och musik och en hel del slit och till slut dessutom en bedårande utsikt.
   
 
» Veterinär på kroken i FREDAGSFRALLAN
  [2013-10-04] Den här veckan blir FREDAGSFRALLAN garanterat avmaskad. Gäst i studion är veterinär Ritva Krokfors Wretemark från Sörgårdskliniken. En kvinna med äkta SISU och handlingskraft. Det lär bli veterinärt prat om djur, diagnoser och operativa ingrepp.

Men säkert också hur man kan komma på tanken att öppna eget långt från allfarvägarna. Säker också samtal om kärleken till hästar, passionerad körsång, matlagning och maten vi äter. Eller så blir det som vanligt snack om något helt annat.

   
 
» EL & Eld i FREDAGSFRALLAN
  [2013-09-27] Den här veckan är Klas Johansson gäst i FREDAGSFRALLAN.Klas är en välkänd eldsjäl i Boxholmsbygden. Han är elektrikern som söker spänning även utanför sitt arbete på Ovako. Med full energi och nyfikenhet jobbar han bl.a. med bygdens historia i krafttaget (passande namn dessutom), röjer sly på Östgötaleden för orienteringsklubbens räkning eller skriver artiklar och reportage i Länstidningen i Östergötland och mycket, mycket annat. 
Men han är också mannen bakom de populära Söndagsturerna som lockat ut folk i vinterkylan under många år och blivit mer eller mindre något av en institution i våra trakter.

Det finns med andra ord en hel del att prata om med denne man. Det är bara att välja några av ämnena ovan. Eller så blir det som vanligt snack om något helt annat.

   
 
» Lagens långa arm i FREDAGSFRALLAN
 

[2013-09-13] Den här veckan är polisman Kenneth Eklund gäst i FREDAGSFRALLAN. Kenneth var ensam polis i Kisa när larmet gick den 28 maj 1999. Han tog upp jakten på rånarna med sitt eget liv som insats. Två av hans kollegor mördades i Malexander den dagen. Kenneth överlevde.

Vårt samtal kommer säkert att handla om hur man går vidare? Men också om vad som driver en som polis. Om glädjeämnen och livet utanför kåren. Om fortkörningar och om att köra fort. Eller så blir det som vanligt snack om något helt annat.

   
     
 
 
 
 
       

 

 
             
HOLMBOM & Co, Linnefors 2, 590 15 Boxholm. 0142-573 80. info@holmbomco.com