Kvalitet i varje möte?

Hur många möten har du inbokade idag? Känner du att du skyndar från det ena mötet till det andra och att du ibland önskade betydligt mer resultat? Du är inte ensam. Fler och fler ställer sig frågan; ”När ska vi jobba?” Det har alltså gått så långt att vi inte ser mötet som en del av jobbet utan något som hindrar oss från att göra vårt jobb. Hur står det egentligen till med vår möteskultur? Nästan alla medarbetare anser att möten är viktiga samtidigt som forskning visar att hälften av alla möten är direkt kontraproduktiva. De är alltså inte bara dåliga utan direkt skadliga för produktiviteten. Det är till och med så att möten placerar sig på topp-5 på det som skapar ohälsa på jobbet.

Det låter nattsvart. Och det är det. Men är det kört? Nej, tvärtom, som sagt, nästan alla medarbetare anser att möten är viktiga. Precis så är det. Det är där i mötet mellan människor som det händer. Nya idéer blir till och formas till framtidens produkter, tjänster och lösningar. Men då måste vi ha gjort upp med vår invanda möteskultur, den som sägs sitta i väggarna, och tagit till oss nya verktyg och tillfört den energi som varje organisation behöver för att nå framgång.

En bra start för dig och din organisation skulle kunna vara ”Vi möts väl? – en kul tur i möteskultur” – en inspirerande föreläsning och workshop fylld med tips på hur man ställer om sin organisation från många, långa och ineffektiva möten till en möteskultur där snabbhet och effektivitet bygger framgång för både individ och organisation. Jag kan utlova både tankeställare, ögonöppnare och en hel del skratt och inspiration men framförallt handfasta tips och strategier.

Hör gärna av dig så berättar jag mer.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *